LUKK
Heim / Til Shetland med Statsraad Lehmkuhl


Til Shetland med Statsraad Lehmkuhl

Vi pakket ned våre splitter nye gule oljehyre, og gjorde oss klare for en uke til sjøs. Turen gikk til Shetland!
Sjå bildeserie frå turen her

Mandag 19. september seilte majestetiske Statsraad Lehmkuhl ut Gloppefjorden, med kurs mot Lerwick, Shetland med 137 elever og 6 lærere ombord. Vi fikk en varm velkomst av Austrheim mannskor med gamle sjømannsviser, akkurat slik det skal være til sjøs! Det ble ingen seiling den første dagen, da det var ganske vindstille. Vi var veldig heldig med været. Elever og lærere var delt inn i 3 vaktlag som var rødt, hvitt og blått. Disse vaktlagene arbeidet skift på dekk, både natt og dag. Dette gikk utover både nattesøvnen og døgnrytmen til de fleste. Men med mye latter, engasjement og shanty gikk det veldig fint.

photo-19.09.2016,-13.10.27

Onsdag 21. ankom vi Lerwick. Byen var preget av typisk britisk arkitektur med grå steinbygninger og mange piper. Her fikk elevene tid til å slappe av og utforske byen. Det var også mulighet til å bli med på en guidet busstur, som blant annet tok oss til Scalloway Museum og Scalloway Castle. På hjemreisen var det mer vind på havet, og vi fikk dermed mulighet til å lære om og teste seilene.

20160921_085430

Statsraad Lehmkuhl ankom Bergen fredag 23. september. Det var en trøtt gjeng som satte seg på bussen til Nordfjord Folkehøgskule. Høydepunktet på toktet varierte med hvilken vakt man hadde. For noen var det kanskje soloppgang, for andre solnedgang, og noen ble også vitne til nordlyset. Det var flere som ble offer for den beryktede sjøsyken, men for de fleste var denne turen forhåpentligvis en opplevelse de sent vil glemme. SHIP O` HOI!

RELATERT INNHALD